Zdravije i još finije: Zobene palačinke s bademima
Zobene pahuljice ubacite u blender, dodajte im bademe, napravite domaće brašno, pa ga pomiješajte s ostatkom namirnica i upustite se u pripremu aromatičnih i tako ukusnih zdravih palačinki.
Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodate li im ekstrakt vanilije, okusi će biti još slađi.
Zobeno i bademovo brašno možete napraviti sami tako da u blender ubacite zobene pahuljice i bademe i usitnite ih dok ne dobijete brašno. Prije upotrebe možete ga prosijati, no zadrže li se u vašem brašnu komadići, ne brinite, to neće utjecati na konzistenciju palačinki. Umjesto šećera, koristiti možete med, agavin ili javorov sirup. Palačinke pak možete preliti čokoladnim ili voćnim umacima, medom i različitim sirupima.
Primjedbe
Objavi komentar