Snizite pritisak na prirodan način
Ukoliko imate problem sa hipertenzijom, ne morate odmah da posegnete za lekovima. Lekari preporučuju da probate prvo sa hranom, a za to su pogodni beli luk, karanfilić, cimet, paradajz...
Ukoliko imate problem sa hipertenzijom, ne morate odmah da posegnete za lekovima. Lekari Poliklinike "Inter tim", preporučuju da probate prvo sa hranom.
Ukoliko imate problem sa hipertenzijom, ne morate odmah da posegnete za lekovima. Lekari Poliklinike "Inter tim", preporučuju da probate prvo sa hranom.
Beli luk
Beli luk sebi sadrži sumporna jedinjenja koja opuštaju i proširuju krvne sudove, čime oslobađaju pritisak i pomažu da šećer kroz organizam efikasnije prolazi. Dodatne prednosti belog luka u svakodnevnoj ishrani su i tome što smanjuje i LDL odnosno loš holesterol, masti u krvi i odličan je borac protiv virusa, bakterija i gljivica u organizmu.
Karanfilić
Kao i cimet, i karanfilić je odličan izvor fenola, ali i antioksidanata i time odličan prirodan izvor sastojaka koji snižavaju krvni pritisak. Pored toga, karanfilić podstiče bolji rad digestivnog trakta, eliminiše potencijalno štetne bakterije iz organizma i pomaže da se hrana efikasnije obradi.
Cimet
Cimet sadrži veliku količinu fenola - jedinjenja za koje je dokazano da stabiliše šećer u krvi, podstičući insulin na normalan rad.
Izbacivanje soli
Ovo značajno pomaže kod snižavanja visokog pritiska. Smanjen unos soli možete postići tako što ćete redukovati unos suhomesnatih proizvoda i gotove prerađene hrane, koja inače obiluje ovim začinom. Isto tako, ograničite soljenje kod pripreme svakodnevnih obroka.
Paradajz
Paradajz sadrži jedan od najsnažnijih antioksidanata - likopen, koji pomaže u zaštiti srca od infarkta, suženja krvnih sudova i visokog pritiska, ali i poboljšava celokupno stanje organizma. Za što bolji učinak, pored konzumiranja u sirovom stanju, preporučuje se da se pije (nesoljen) sok od paradajza.
Primjedbe
Objavi komentar