Piletina "Zeneva"



Pre petnajestak godina ziveo sam u studenstkom domu. Po danu ucili smo na fakultetu, a uvece radili... Ja u veterinarskom hostelu pazio na zivotinje a prijatelj sa kojim smo ziveli zajedno u sobi radio kao konobar u jednom kaficu u okolini. Cesto smo isli u taj kafic. Ova piletina "Zeneva" uz salatu bila je svakodnevna ponuda za studente... Jeftino a jako ukusno. Od tada cesto je spremam. Svidja mi se i vruca i hladna. 

 Sastojci

  • pileca prsa 700 gr
  • gustin 1 kasicica
  • soda bikarbona 0.5 kasicice
  • sok limuna ili balzamik 2 kasicice
  • so
  • brasno, ulje za przenje 

Priprema

1. Pilecu prsu lagano izlupati i isjeci na kocke ( preporucujem malo vece nego kod mene na slici, bit ce socnija piletina)
 2.Posoliti po ukusu, dodati sodu bikarbonu, lepo promesati
 3.Poprskati sokom limuna ili balzamikom te dodati gustim i lepo promesati. Neka odstoji 15-20 minuta 
 4.Uvaljati u brasno
5.Isprziti na ulju 
 6. Prijatno ~ Dobar tek

Primjedbe