Piletina "Zeneva"
Pre petnajestak godina ziveo sam u studenstkom domu. Po danu ucili smo na fakultetu, a uvece radili... Ja u veterinarskom hostelu pazio na zivotinje a prijatelj sa kojim smo ziveli zajedno u sobi radio kao konobar u jednom kaficu u okolini. Cesto smo isli u taj kafic. Ova piletina "Zeneva" uz salatu bila je svakodnevna ponuda za studente... Jeftino a jako ukusno. Od tada cesto je spremam. Svidja mi se i vruca i hladna.
Sastojci
- pileca prsa 700 gr
- gustin 1 kasicica
- soda bikarbona 0.5 kasicice
- sok limuna ili balzamik 2 kasicice
- so
- brasno, ulje za przenje
Priprema
1. Pilecu prsu lagano izlupati i isjeci na kocke ( preporucujem malo vece nego kod mene na slici, bit ce socnija piletina)2.Posoliti po ukusu, dodati sodu bikarbonu, lepo promesati
3.Poprskati sokom limuna ili balzamikom te dodati gustim i lepo promesati. Neka odstoji 15-20 minuta
4.Uvaljati u brasno
5.Isprziti na ulju
6. Prijatno ~ Dobar tek
Primjedbe
Objavi komentar