Desert u čaši !!!
Recepti za desert u čaši su trenutno jako popularni. Priprema je jednostavna
i brza, sve možete prilagoditi svom ukusu, nešto slično kao i sa
cupcakes. Ovakav desert je u većini slučajeva zdraviji nego standardni
kolači. Odlično izgleda i svi će biti oduševljeni u vruće ljetne dane.
Koristite namirnice koje volite i ne može loše ispasti. Ja volim
speculaas kekse i bademe. Zato sam upravo to koristila kao hrskavu
podlogu. Marelice i borovnice su se nametnule po sezoni. Sve jo odlično
pasalo sa bijelom kremom od šlaga i marscapone-a.
Najprije pripremite kremu tako da istučete šlag sa vanilnom, umiješate
marscapone i dodate borovnice. Za hrskavu podlogu izmrvite kekse i
dodate grubo mljevene bademe. Marelice očistite, dodate šećer, 1 dl vode
i sve izmiksate u blenderu. Dobijete rijeđu kašu koju malo zagrijete i
umiješate otopljenu želatinu. Čaše punite: hrskava smjesa, bijela krema,
hrskava smjesa i pire od marelica. Dobije se jedno 8 čaša. Sve dobro
ohladite u hladnjaku i poslužite.
Sastojci
Krema
- 250 g marscapone sira
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 1 čaša borovnica
Hrskavi sloj
- 125 g speculaas keksa (Koestlin)
- 70 g badema
Pire od marelica
- 7-8 zrelih marelica
- 1 dl vode
- 3 - 4 žlice šećera
- vrećica želatine (za 1/2 l tekućine)
Primjedbe
Objavi komentar