Karbonara sa špagetama od bundeve
Sastojci
Potrebno je:
1 špageti bundeva
100 g suvog mesa-slanine....
50 g parmezana
1 celo jaje
3 žumanjka
malo bibera
malo peršinovog lista
Priprema
1 Bundevu preseći na pola, malo posoliti i pouljiti. Na tepsiju staviti papir za pečenje i staviti očišćene bundeve od semenki, okrenute prema dole. Peći na 180-200 stpeni, kad rubovi potamne gotova je. Sačekati da se malo ohladi, uzeti viljušku i lagano strugati, odvajati špagete. Prilog koji god želite, ja je pravim i u slatkoj i u slanoj verziji, meni se sviđaju. dakle za danas. Karbonara. Sitno iseckati slaninicu, ili neko drugo suvo meso. Pržiti lagano na tavi,bez dodatka ulja. Posebno umutiti 1 celo jaje i 3 žumanjka, dodati sitno izrendan sir. Kad se suvo meso ispržilo, dovoljno je pustilo masnoće, (ne dodavati još masnoće) dodala sam špagete, lagano prelila sa mešavinom jaja i sira, isključila šporet i lagano promešala da se sir otopi i ispeku jaja, da se žumanca skuvaju od same temperature i da zajedno sa sirom, koji će se otopiti, stvori neka vrsta kreme. Nije potrebno soliti zbog suvog mesa, a ako vam nije slano vi posolite. Stavila biber, servirala u korama-zdelicama ;) i posula sa malo sira i peršinovog lista.
Primjedbe
Objavi komentar