ČOKOLADNA TORTA SA MALINAMA - NAJBOLJA KOMBINACIJA
Sastojci
Za kore:
10 belanaca
10 kašike šećera
12 kašika samlevenih oraha
2 kašike brašna
100 g narendane Menaž čokolade
Za crveni fil:
500 g malina
300 g šećera
2 dl vode
2 kesice pudinga od malina
Za žuti fil:
600 ml mleka
10 žumanaca
150 g šećera
3 kašike gustina
2 kašike brašna
1 šipka vanile
250 g maslaca
Za čokoladni premaz:
200 g Menaž čokolade
70 g maslaca
3 kašike ulja
Priprema
1 Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa špatulom umešati 6 kašika samlevenih oraha, 1 kašiku prosejanog brašna i 50 g narendane čokolade. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 190 C, 20-ak minuta. I tako još jednom.
2 Za crveni fil: Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati dva razmućena (sa vodom) pudinga i kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3 Za žuti fil: Umutiti malo žumanca sa 5 kašika šećera od 150 g, sve razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml, pa dodati gustin, prosejano brašno i skuvati u ostatku mleka. Dodati srž iz šipke vanile. Sve vreme mešajući žicom skuvati krem, pa ga pokriti folijom da se ne bi napravila korica. Kada se ohladi do kraja, dodavati postepeno krem u prethodno penasto umućen puter. Sve mutiti još malo da se lepo sjedini.
4 Za čokoladni premaz: Rastopiti čokoladu sa puterom, mešati van šporeta neprekidno dok se ne napravi glatka smesa, pa dodati ulje, sjediniti i ostaviti da se prohladi, ali ne previše da se nebi čokolada stegla, teško će se premazivati.
5 Filovanje ide sledećim redom: korica, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom. Ukrasiti po želji.
Primjedbe
Objavi komentar