ŠTRUDLA SA KREMOM OD VANILIJE! OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA!



UKUS OVE ŠTRUDLE JAKO PODSJEĆA NA KREMPITU, VEOMA BRZO SE PRIPREMA, A MOŽETE UPOTRIJEBITI PUDING BILO KOJEG OKUSA. LIJEPA JE KAD JE TOPLA, ALI JOŠ JE BOLJA KADA SE DOBRO OHLADI. PROBAJTE, NEĆETE SIGURNO POGRIJEŠITI!

Sastojci za štrudlu:
  • 1 pakovanje jufki;

Prvi fil:
  • 3 jaja;
  • 3 žlice šećera;
  • 1 šolja ulja;
  • 0,5 šolje pšeničnog griza;
  • 1 prašak za pecivo;
  • 1 šolja jogurta bilo koje m.m.;

Drugi fil:
  • 1 l mlijeka;
  • 9 žlica šećera;
  • 3 kesice pudinga od vanilije.

Priprema štrudle:
Prvo skuhajte puding kao što to obično radite i ostavite ga da se malo ohladi. Povremeno miješajte da se ne bi stvorila korica. Umutite dobro bjelanjke sa šećerom, te dodajte žumanca, prašak za pecivo, griz i jogurt. Ako sam se u pakovanju nalazi 16 jufki, onda slažite po četiri jufke, da bi dobili četiri strudle.
Kada stavite četiri kore, na prve tri stavite prvi fil, dok na četvrtu stavite puding i urolate. Poredati štrudle u pleh i premazati sa ostatkom fila ili sa uljem. Peći na 180 stepeni Celzijusovih oko 15 minuta. Sačekajte da se malo ohladi, zatim je isjecite i pospite šećerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi