
UKUS OVE ŠTRUDLE JAKO PODSJEĆA NA KREMPITU, VEOMA BRZO SE PRIPREMA, A MOŽETE UPOTRIJEBITI PUDING BILO KOJEG OKUSA. LIJEPA JE KAD JE TOPLA, ALI JOŠ JE BOLJA KADA SE DOBRO OHLADI. PROBAJTE, NEĆETE SIGURNO POGRIJEŠITI!
Sastojci za štrudlu:
Prvi fil:
- 3 jaja;
- 3 žlice šećera;
- 1 šolja ulja;
- 0,5 šolje pšeničnog griza;
- 1 prašak za pecivo;
- 1 šolja jogurta bilo koje m.m.;
Drugi fil:
- 1 l mlijeka;
- 9 žlica šećera;
- 3 kesice pudinga od vanilije.
Priprema štrudle:
Prvo skuhajte puding kao što to obično radite i ostavite ga da se malo ohladi. Povremeno miješajte da se ne bi stvorila korica. Umutite dobro bjelanjke sa šećerom, te dodajte žumanca, prašak za pecivo, griz i jogurt. Ako sam se u pakovanju nalazi 16 jufki, onda slažite po četiri jufke, da bi dobili četiri strudle.
Kada stavite četiri kore, na prve tri stavite prvi fil, dok na četvrtu stavite puding i urolate. Poredati štrudle u pleh i premazati sa ostatkom fila ili sa uljem. Peći na 180 stepeni Celzijusovih oko 15 minuta. Sačekajte da se malo ohladi, zatim je isjecite i pospite šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar